vzw Bejaardenzorg Grauwzusters Limburg
vzw Bejaardenzorg Grauwzusters LimburgBeheersinstantie
In 1888 stonden wij aan de wieg van de Limburgse ouderenzorg. De kernwaarden van ons handelen: ‘kwalitatieve en betrokken zorg’ zijn, 135 jaar later, onveranderd gebleven. In Hasselt (Sint Elisabethwoonzorgcentrum/Segershuis), Tongeren en Riemst bieden wij vandaag een gevarieerd aanbod van ouderenvoorzieningen aan: woon- en zorgcentra (rusthuizen) , kleinschalig wonen, groeperingen van assistentiewoningen. Het betreft hier allen recent gebouwde infrastructuur met een hoge comfortgraad. Daarnaast ontplooiden wij thuiszorgondersteunende initiatieven zoals centra voor kortverbijf en dagzorg. De vzw is bovendien co-partner van het Expertisecentrum dementie ‘Contact’ en gangmaker van diverse innovatieve projecten waaronder het mantelzorghuis ‘Jong-dement’.

In de groepering van assistentiewoningen Coosterveld treedt Begralim op als erkende ‘beheersinstantie’. De voorwaarden van verhuur of verkoop (waaronder ook de prijszetting) zijn een exclusief recht van de eigenaars. Begralim heeft, als servicepartner, hierbij geen zeggingskracht. Onze vzw treedt enkel op als service-partner voor de bewoners van de assistentiewoningen.
Zie verder over onze werking: www.begralim.be en www.nieuwsbegralim.org

ZORGTEAM De Levensboom
ZORGTEAM De LevensboomZorgpartner
Vzw Zorgteam De Levensboom bestaat uit een groep van zelfstandig verpleegkundigen en is gegroeid uit 20 jaar ervaring in de thuiszorg. Samen bundelen wij onze krachten om iedere dag op pad te gaan om iedereen die hier nood aan heeft met de beste zorgen te omringen. Iedereen kan bij ons terecht voor algemene verpleegkundige zorgen zoals hygiënische zorgen, inspuitingen en wondzorg. Ook voor gespecialiseerde technische zorgen zoals infuustherapie, chemo, negatieve druktherapie, specifieke wondzorg, … kan u bij ons terecht. Onze expertise ligt in het zorgdragen voor chronisch en zwaar zorgbehoevenden. Verpleegkundigen binnen ons team specialiseren zich daarom in deelgebieden zoals dementie, diabetes, oncologie (kanker), incontinentie en specifieke geriatrische problematieken.
Naast pure verpleegkundige zorgverlening bieden wij heel wat extra diensten aan. Denk hierbij aan een personenalarmsysteem waarbij wij zelf de permanentie voorzien en op deze manier mantelzorgers ontlasten, een apotheekdienst met medicatiebeheer en herinneringen, informatie rond voorafgaande zorgplanning, zorgregie, consultatiebegeleiding, sociaal advies, … . Neem een kijkje op onze website voor meer informatie.

Binnen Coosterveld willen wij samen met Begralim een optimale woonbeleving creëren voor de bewoners van de assistentiewoningen. Dagelijks kan men een beroep doen op ons voor de nodige zorg en ondersteuning op momenten dat het moeilijk gaat. Indien er zich onverhoeds een noodsituatie zou voordoen, overdag of ’s nachts, en een bewoner maakt gebruik van het alarmsysteem, dan zorgen wij voor een snelle en gepaste reactie. Er staat in Coosterveld dus steeds een verpleegkundige voor u klaar.
Meer informatie over ons: www.zorgteam.be